Rusia a declarat vineri că, dacă Statele Unite știu cu certitudine că Ucraina nu a fost implicată în atacul din Moscova, atunci Washingtonul ar trebui să împărtășească orice informație pe care o deține, scrie Reuters.

Maria Zaharova, purtatoarea de cuvant a MAE rusFoto: Alexander Zemlianichenko / AP - The Associated Press / Profimedia

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a criticat vineri seară Casa Albă, după reacția oficială americană la atacul armat din Moscova.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, declarase mai devreme că „nu există niciun indiciu în acest moment că Ucraina a fost implicată”.

Reacția nu a fost bine primită în Rusia.

„Casa Albă a declarat că nu vede niciun semn că Ucraina sau ucrainenii sunt implicați în atacul terorist de la Moscova”, a declarat Zaharova. „Pe ce bază trag oficialii de la Washington concluzii în mijlocul unei tragedii despre nevinovăția cuiva?”, a spus ea.

Zaharova a adăugat că, dacă Washingtonul are informații, acestea ar trebui împărtășite și că, dacă Washingtonul nu are informații, nu ar trebui să vorbească în acest mod.

Purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse a mai spus că întreaga comunitate mondială trebuie să condamne „atacul terorist sângeros”.

„Ministerul rus de Externe primește apeluri din întreaga lume de la cetățeni obișnuiți care își exprimă condoleanțele în legătură cu tragedia teribilă. Întreaga comunitate mondială este obligată să condamne această crimă odioasă!”, a spus ea.