Într-un interviu acordat luni, Elon Musk a afirmat că utilizarea drogurilor a fost benefică pentru investitorii Tesla, declarând că a luat ketamină pe bază de rețetă pentru a-și trata „starea de spirit negativă”, potrivit AFP.

Elon MuskFoto: No10 Crown Copyright / Eyevine / Profimedia Images

Confruntat cu îngrijorările investitorilor, relatate de presa americană, magnatul în vârstă de 52 de ani a confirmat că a luat acest anestezic, care este utilizat în mod normal pentru durere și depresie, dar care a fost deturnat și în scopuri stimulante sau euforice.

Afirmând că unul dintre modelele Tesla a fost „cea mai bine vândută mașină din lume anul trecut”, el a declarat: „Din punctul de vedere al investitorilor, dacă iau ceva, atunci trebuie să continui să iau”. Patronul Tesla, SpaceX și X (ex-Twitter) a vorbit cu fostul prezentator CNN Don Lemon.

Miliardarul a negat că a abuzat de ketamină, spunând că a luat „o mică doză o dată la două săptămâni sau cam așa ceva”, adăugând că aceasta i-a fost prescrisă pentru a „ieși dintr-o stare de spirit negativă”.

În interviul de aproape o oră, Elon Musk a vorbit, de asemenea, despre întâlnirea sa cu Donald Trump din luna martie, dar nu a spus pe cine va susține la alegerile prezidențiale din noiembrie.

El a spus că se „îndepărtează” de președintele democrat Joe Biden, fără a-l susține pe Trump, declarând că „se pot întâmpla multe lucruri de acum până la alegeri”.

Vineri, Elon Musk a scris pe X că americanii trebuie să voteze pentru republicani în noiembrie, altfel „America este condamnată”.

„Imaginați-vă dacă situația s-ar înrăutăți și mai mult timp timp de încă patru ani”, a spus el, referindu-se la imigrația ilegală, una dintre temele de campanie ale liderului republican.