Numărul trei al grupării islamiste palestiniene Hamas a fost ucis săptămâna trecută în timpul unei operațiuni a armatei israeliene în Gaza, a anunțat luni Casa Albă, potrivit AFP.

Soldați israelieniFoto: JALAA MAREY / AFP / Profimedia

„Marwan Issa a fost ucis într-o operațiune israeliană săptămâna trecută”, a declarat consilierul pentru securitate națională al executivului american, Jake Sullivan, într-o conferință de presă.

Armata israeliană a luat cu asalt spitalul Al-Shifa din orașul Gaza într-una din cele mai mari operațiuni din nordul fâșiei de la declanșarea războiului împotriva Hamas. Cel puțin 20 de palestinieni înarmați au fost uciși, iar zeci de suspecți au fost arestați, a transmis armata israeliană citată de Reuters. Printre cei uciși se numără șeful pentru securitate internă al Hamas, potrivit publicației israeliene Haaretz.

„20 de teroriști au fost eliminați până acum în spitalul Al-Shifa în mai multe confruntări, iar zeci de suspecți capturați sunt acum audiați”, a anunțat armata israeliană.

Armata mai precizează că în interiorul spitalului a găsit arme și fonduri care aparțin grupării Hamas.

Între cei 20 de palestinieni uciși luni în timpul operațiunii se numără Fa'aq Mabhouh, șeful pentru securitate internă al Hamas, potrivit armatei. El era responsabil, printre altele, de organizarea operațiunilor Hamas în Fâșia Gaza.

Mabhouh era înarmat și se ascundea într-una din camerele din interiorul spitalului, iar în camera de lângă se aflau numeroase arme.