Donald Trump a declarat duminică, într-un interviu pentru FoxNews, că nu cunoaște motivele decesului opozantului rus Aleksei Navalnîi, dar crede că „este posibil” ca președintele rus Vladimir Putin să fie implicat.

Donald TrumpFoto: TNS / Abaca Press / Profimedia Images

„Nu știu, dar probabil, mă refer că este posibil, chiar probabil”, a răspuns fostul președinte american în interviul pentru FoxNews, citat de Politico.

„Este un om tânăr, așadar statitic ar trebui să fie în viață încă pentru mult timp, prin urmare s-a întâmplat ceva neobișnuit”, a adăugat Donald Trump.

Navalnîi a decedat pe 16 februarie într-o colonie penitenciară din Siberia. Statele Unite și Uniunea Europeană, cât și familia opozantului rus, au acuzat direct Rusia că este responsabilă pentru decesul opozantului de 47 de ani. Kremlinul a respins acuzațiile.

Donald Trump, care domină cursa internă a Partidului Republican pentru desemnarea candidatului în alegerile prezidențiale din acest an, nu a făcut nicio declarație publică în care să spună cine este responsabil de moartea opozantului.

Mai mult, Trump și-a comparat soarta cu cea a opozantului rus Alexei Navalnîi, punând semnul egal între problemele sale din justiție și condamnările primite de opozant.

El a fost acuzat atât în timpul mandatului la Casa Albă, cât și ulterior, că are o atitudine prietenoasă în raport cu Vladimir Putin. Candidatul republican a promis că va opri războiul din Ucraina în prima zi de mandat, că va opri sprijinul acordat Ucrainei și va forța Kievul să vină la masa negocierilor.

În interviul pentru FoxNews, Trump a subliniat că speră că nu va avea de ales între „înghițirea” Ucrainei de către Putin și trimiterea de arme în Ucraina.