Regiunea transnistreană ar fi fost atacată militar, în după-amiaza zilei de astăzi, 17 martie, scrie presa locală. Potrivit canalului de Telegram „Pervîi Pridnivstrovskii”, o unitate militară de la Tiraspol ar fi fost atacată cu drone kamikaze, scrie NewsMaker.md.

Primăria din Tiraspol, TransnistriaFoto: DreamsTime

UPDATE Biroul politici de reintegrare al Republicii Moldova nu confirmă incidentul raportat de Tiraspol. Chişinăul califică incidentul drept o „tentativă de a provoca frică şi panică în regiune”.

„Biroul politici de reintegrare a luat legătura cu celelalte autorităţi publice ale Republicii Moldova, iar în urma examinării imaginilor video şi din schimbul de informaţii, comunicăm că incidentul în cauză este o tentativă de a provoca frică şi panică în regiune. Tehnica militară din imagini nu funcţionează de câţiva ani. Autorităţile de la Chişinău, aflate în contact cu partea ucraineană, nu confirmă vreun atac asupra regiunii transnistrene”, anunţă Biroul, citat de newsmaker.md.

În urma atacului nu au fost înregistrate victime.

Autoritățile pro-ruse de la Tiraspol ar fi deschis un dosar penal pe acest caz.

Chișinăul nu a comentat, deocamdată, incidentul, însă acesta apare în ultima zi a alegerilor prezidențiale ruse.

Mai multe state, printre care și România, au condamnat decizia Rusiei de a deschide secții de votare pentru alegerile prezidențiale din Rusia în regiunea transnistreană fără acordul guvernului de la Chișinău.

Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău a condamnat „cu fermitate activitățile electorale neautorizate ale Rusiei pe teritoriul suveran al Republicii Moldova în Unitățile Administrativ-Teritoriale de pe malul stâng al Nistrului”.

În regiunea transnistreană, fără acordul autorităților constituționale, au fost deschise șase secții de vot pentru alegerile prezidențiale rusești.

Trei în orașul Tiraspol, iar alte trei la Tighina, la Rîbnița și la Grigoriopol.