O femeie a incendiat vineri o cabină de vot într-o secție de votare în Moscova în prima zi a alegerilor prezidențiale ruse, a declarat agenția de stat Ria Novosti.

Politie RusiaFoto: Russian Look Ltd. / Alamy / Alamy / Profimedia

„Comisia electorală din Moscova a declarat pentru Ria Novosti că activitatea dn secția de votare a fost reluată în mod normal după incident”, a precizat agenția.

O înregistrare video difuzată de postul de presă independent SOTAVision arată arestarea unui suspect după ce flăcările au fost stinse la o secție de votare.

Numărul incidentelor menite să perturbe votul în Rusia este în creștere, potrivit AFP.

Moscow Times amintește cazul unei femei care a aruncat în urnă cu cerneală verde, folosită adesea de opozanții lui Putin.

O altă persoană a aruncat un cocktail Molotov într-un sediu de poliție din St. Petersburg, orașul natal al lui Putin, a anunțat un site local de știri Fontanka, citat de Reuters.

Cel puțin opt persoane au fost arestate pentru deteriorarea secțiilor de votare

Cel puțin opt persoane au fost arestate vineri, în prima zi a alegerilor prezidențiale din Rusia, pentru deteriorarea unor secții de votare, potrivit autorităților, care nu au precizat dacă este vorba de acte de protest împotriva realegerii lui Vladimir Putin, potrivit AFP.

Președintele rus, aflat la putere de aproape un sfert de secol, este sigur că va fi reales în fruntea țării, în absența oricărei opoziții.