Procuratura din Manhattan a declarat că este deschisă la o amânare cu 30 de zile a procesului penal istoric al lui Donald Trump, programat să înceapă la sfârşitul lui martie la New York, într-un caz de plăţi ascunse către o actriţă de filme pentru adulţi, potrivit unui document judiciar dat publicităţii joi, notează AFP.

Donald Trump, la tribunal, unde a fost pus sub acuzareFoto: Andrew Kelly / AP / Profimedia

Procuratura a informat că este „pregătită pentru un proces pe 25 martie”, dar „nu se opune unei amânări de până la 30 de zile pentru a permite apărării să examineze” noi documente depuse în procedură, a indicat Parchetul condus de procurorul din Manhattan, Alvin Bragg, scrie Agerpres.

Această evoluţie intervine în timp ce avocaţii lui Donald Trump au cerut şi ei amânarea acestui proces cu scopul de a aştepta o decizie a Curţii Supreme a Statelor Unite de la Washington cu privire la imunitatea lui prezidenţială.

Candidatul republican la alegerile prezidenţiale americane din noiembrie urmează să apară într-un proces penal la New York pe 25 martie pentru un caz referitor la plata făcută în 2016 pentru a cumpăra tăcerea unei vedete de filme pentru adulţi, Stormy Daniels.

Procurorul Bragg îl urmăreşte penal pentru 34 de fraude contabile, pedepsite cu patru ani de închisoare, dacă fostul lider de la Casa Albă este găsit vinovat.

Donald Trump, care pledează nevinovat, este acuzat că a falsificat conturile imperiului său imobiliar Trump Organization pentru a ascunde 130.000 de dolari plătiţi lui Stormy Daniels, pe numele real Stephanie Clifford, chiar înainte de alegerile prezidenţiale din noiembrie 2016.

Potrivit acuzării, ea a trebuit să păstreze tăcerea asupra unei presupuse relaţii sexuale din 2006, când el era deja căsătorit cu Melania Trump.

Donald Trump neagă orice relaţie cu fosta actriţă.