Fostul președinte american Donald Trump a declarat luni că se opune interzicerii TikTok în Statele Unite, adoptând o poziție opusă față de actualul șef de stat, care este gata să susțină un proiect de lege care amenință rețeaua de socializare, potrivit AFP.

Donald TrumpFoto: Chris Carlson / AP / Profimedia

„Ceea ce nu-mi place este că, fără TikTok, veți face Facebook mai mare, ceea ce pentru mine este un dușman al poporului, la fel ca și alte mijloace de comunicare”, a declarat Trump într-un interviu acordat CNBC.

Donald Trump pare să se fi răzgândit acum după ce în august 2020 a emis un ordin executiv care interzicea TikTok în Statele Unite, invocând o amenințare la adresa securității naționale.

Toți cei cincizeci de membri ai unei comisii din Camera Reprezentanților au votat joi în favoarea unui proiect de lege care, dacă va fi adoptat, va obliga compania mamă a TikTok, ByteDance, să își vândă filiala sau să se confrunte cu o interdicție a rețelei sociale în Statele Unite.

Proiectul de lege ar urma să fie supus la vot în Camera Reprezentanților în această săptămână, potrivit mai multor instituții media americane.