Poliția italiană a anunțat luni că a arestat 3 palestinieni despre care afirmă că plănuiau atacuri teroriste în numele Brigăzii Martirilor Al-Aqsa, relatează Reuters.

carabinieriFoto: Fucarini/Fotogramma / Zuma Press / Profimedia

Potrivit autorităților italiene, cei 3 bărbați care locuiesc în orașul l'Aquila aflat la aproximativ 120 de kilometri nord-est de Roma au creat o celulă teroristă asociată Brigăzii Martirilor Al-Aqsa.

Brigada Martirilor Al-Aqsa este o grupare militantă armată asociată mișcării Fatah a președintelui palestinian Mahmud Abbas. Gruparea este clasificată ca fiind o organizație teroristă de către Israel, Uniunea Europeană și Statele Unite.

Poliția italiană a declarat că palestinienii au fost puși sub acuzare pentru organizarea unei conspirații în scopuri teroriste sau subminarea ordinii democratice în stat. Dacă sunt găsiți vinovați ei riscă până la 15 ani de închisoare.

„Suspecții s-au implicat în prozelitism și propagandă (...) și au plănuit atacuri, inclusiv unele sinucigașe, împotriva unor ținte militare și civile pe teritoriu străin”, a declarat poliția italiană, fără a numi țara vizată de cei 3 suspecți.

Ea a precizat însă că unul dintre cei 3 bărbați arestați este dat în urmărire de Israel și că o instanță italiană analizează o cerere de extrădare a sa.

Ministrul italian al internelor Matteo Piantedosi a salutat arestarea a „trei teroriști periculoși” și a declarat că Italia este mereu în alertă pentru a preveni extremismul și radicalizarea islamistă.