Fosta ambasadoare a SUA la ONU Nikki Haley a anunțat miercuri că își încheie campania pentru nominalizarea republicană, adăugând că Donald Trump ar trebui să „câștige voturile” conservatorilor care nu l-au votat, potrivit AFP și Reuters.

Donald Trump si Nikki HaleyFoto: Eduardo Munoz Alvarez / AP / Profimedia

Nikki Haley, care a fost învinsă categoric în alegerile primare de „Super Tuesday”, în care fostul președinte a câștigat 14 din cele 15 state puse în joc, a făcut anunțul de la Charleston (sud-est), un oraș din statul Carolina de Sud, unde a fost guvernator.

Nikky Haley l-a privat însă de un Grand Slam pe Donald Trump, în vârstă de 77 de ani, câștigând Vermontul, un stat slab populat de la granița cu Canada.

Donald Trump are aproape asigurat locul pentru o revanșă cu Joe Biden după victoria sa triumfală în primarele „Super Marți”. Fostul președinte, candidat la alegerile din noiembrie, a câștigat aproape toate statele puse în joc în această mare zi electorală, printre acestea California, Carolina de Nord și Texas.

De partea cealaltă, președintele democrat Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, caută un al doilea mandat și nu se confruntă cu o opoziție serioasă. În mod nesurprinzător, el a câștigat marți toate statele aflate în joc pentru partidul său, recunoscând o înfrângere anecdotică în fața unui ilustru necunoscut din Samoa Americană.

Trump și Biden fac apel la votanții lui Haley să li se alăture

Președintele democrat Joe Biden și predecesorul său republican Donald Trump, practic siguri că vor fi candidații partidelor lor la alegerile americane din noiembrie, au făcut apel miercuri la alegătorii lui Nikki Haley să li se alăture.

„Aș dori să îi invit pe toți susținătorii lui Haley să se alăture celei mai mari mișcări din istoria țării noastre”, a declarat Donald Trump pe rețeaua sa de socializare Truth.

„Există un loc pentru susținătorii lui Nikki Haley în campania mea”, a declarat Joe Biden într-un comunicat publicat după anunțul lui Nikki Haley că se oprește din campania sa pentru învestitura republicană, lăudând „curajul” candidatei de a-l contesta pe Donald Trump.