Două persoane au fost arestate la Berlin în legătură cu o operaţiune de căutare a doi presupuşi terorişti membri ai Facţiunii Armata Roşie (RAF), a confirmat duminică poliţia din landul Saxonia inferioară, transmite dpa. Autorităţile îi caută de zeci de ani pe membrii rămaşi în libertate ai RAF, cunoscut drept grupul Baader-Meinhof, după numele fondatorilor Andreas Baader şi Ulrike Meinhof.

Poliție GermaniaFoto: Christoph Soeder / AFP / Profimedia

O purtătoare de cuvânt a poliţiei a menţionat că în cursul arestării s-au auzit focuri de armă, dar nu există răniţi.

Identitatea celor două persoane este în curs de investigare, a adăugat aceasta.

Arestările au avut loc după un amplu raid desfăşurat la primele ore ale dimineţii în cartierul berlinez Friedrichshain, la care au luat parte membri ai forţelor de poliţie naţionale şi municipale.

Autorităţile îi caută de zeci de ani pe membrii rămaşi în libertate ai RAF, cunoscut dreptgrupul Baader-Meinhof, după numele fondatorilor Andreas Baader şi Ulrike Meinhof. Conform autorităţilor, RAF este responsabilă de uciderea, în perioada sa de vârf din anii 1970, a peste 30 de oameni şi rănirea altor peste 200 - oficiali, poliţişti, oameni de afaceri, soldaţi americani. Marţi, poliţia din Berlin a anunţat arestarea unei foste militante a acestuia, Daniela Klette. (Sursa: Agerpres)