Preşedintele american Joe Biden a declarat vineri că speră că o încetare a focului în Fâşia Gaza ar putea avea loc până în Ramadan, luna sfântă a musulmanilor, care începe în seara zilei de 10 sau 11 martie, informează AFP.

Joe BidenFoto: Evan Vucci / AP / Profimedia

Întrebat de jurnalişti despre posibilitatea unui acord privind un armistiţiu în Gaza în schimbul eliberării ostaticilor până la această dată, preşedintele american a răspuns:„Sper că da, continuăm să lucrăm mult la acest subiect. Încă nu suntem acolo”.

„O vom face, dar nu suntem încă acolo şi s-ar putea să nu reuşim”, a spus Joe Biden în timp ce părăsea Casa Albă pentru a petrece week-end-ul la reşedinţa prezidenţială de la Camp David, lângă Washington.

Preşedintele Biden a spus la începutul săptămânii că spera până luni, 4 martie, la un acord pentru un armistiţiu de şase săptămâni în luptele dintre Israel şi Hamas, dar a revenit asupra orizontului de timp estimat.

Moartea a peste 110 palestinieni ca urmare a tirurilor israeliene în timpul unei distribuiri de ajutoare umanitare ar putea să complice negocierile, a recunoscut mai devreme preşedintele SUA.

Vineri, confruntat cu situaţia disperată din Gaza, Joe Biden a hotărât să implice SUA 'în zilele următoare' şi pentru prima dată în lansări aeriene de ajutoare umanitare în Fâşia Gaza, teritoriu palestinian asediat de armata israeliană. (Agerpres)