O scenografă a depus vineri o plângere împotriva lui Gérard Depardieu, care a fost deja acuzat de violenţă sexuală, pentru o presupusă agresiune sexuală în timpul unor filmări în 2021, a declarat duminică pentru AFP avocata Carine Durrieu-Diebolt, potrivit News.ro.

Gerard DepardieuFoto: Agerpres/AP

Avocata, care o reprezintă deja pe actriţa Charlotte Arnould, presupusa victimă a unui viol care a dus la punerea sub acuzare a lui Gérard Depardieu în decembrie 2020, a confirmat, potrivit Mediapart, că a trimis această nouă plângere la Parchetul din Paris prin scrisoare recomandată vineri şi prin e-mail sâmbătă, în denunţând agresiune sexuală, hărţuire sexuală şi abuz sexist.

Contactat de presă, Parchetul din Paris nu a fost în măsură să confirme depunerea acestei plângeri, iar avocaţii lui Depardieu nu au comentat imediat toate faptele relatate de site-ul de investigaţii.

"Niciodată, niciodată, nu am abuzat o femeie", a susţinut Gérard Depardieu într-o scrisoare deschisă publicată în Le Figaro la 1 octombrie.

Potrivit lui Durrieu-Diebolt, faptele datează din 2021 şi nu sunt prescrise. Ele s-ar fi petrecut la Paris, în timpul filmărilor pentru pelicula "Les volets verts", regizată de Jean Becker.

Femeia care a denunţat faptele, Amélie, în vârstă de 53 de ani, era scenograf pe platou.

Potrivit relatării sale pentru Mediapart, actorul din Cyrano de Bergerac a făcut o serie de remarci obscene în timpul filmărilor la Paris, la 10 septembrie 2021, iar ulterior "a apucat-o brutal" şi "i-a frământat talia, stomacul, până la sâni".

Presupusa agresiune a fost întreruptă de gărzile de corp ale actorului.

Potrivit Mediapart, o altă femeie, Sarah, în vârstă de 33 de ani şi a treia asistentă de regie la aceleaşi filmări, l-a acuzat pe Depardieu că a atins-o de două ori "pe piept şi pe fese" la 31 august 2021, tot la Paris.

Site-ul de investigaţii susţine, de asemenea, că actriţa Anouk Grinberg, care a criticat în presă comportamentul dlui Depardieu faţă de femei, a depus o plângere pentru defăimare împotriva lui Béatrice Achille Geissmann, avocata lui Depardieu alături de Christian Saint-Palais, pentru comentarii făcute în decembrie la France 5.

Pe lângă punerea sa sub acuzare pentru presupuse fapte care datează din august 2018, Depardieu face obiectul unei anchete preliminare la Paris, dezvăluită de Courrier de l'Ouest, pentru agresiuni sexuale în 2014 raportate de o asistentă de pe un platou de filmare, care avea atunci 24 de ani.

O altă plângere pentru agresiune sexuală depusă de actriţa Hélène Darras pentru fapte care datează din 2007 a fost respinsă la sfârşitul lunii decembrie pe motiv că faptele s-au prescris.

În Spania, Ruth Baza, jurnalistă şi scriitoare, a depus o plângere la poliţia spaniolă la mijlocul lunii decembrie pentru un presupus viol comis la Paris în octombrie 1995.