Mai multe persoane au fost rănite după ce aproximativ 100 de autovehicule au fost implicate într-un carambol pe o porţiune acoperită cu polei a unui autostrăzi din oraşul Suzhou din China, a relatat vineri presa chineză. Este cel mai recent accident rutier cauzat de condiţiile meteorologice extreme din această ţară, conform Reuters.

Autostrada din ChinaFoto: Bartlomiej Magierowski | Dreamstime.com

În imagini spectaculoase difuzate de postul de televiziune CCTV şi pe reţelele de socializare pot fi văzute numeroase autovehicule înghesuite unul în celălalt, printre care şi o maşină înclinată în aer într-un unghi periculos. Cioburi şi resturi puteau fi zărite peste tot la locul accidentului.

Trei persoane au fost rănite şi spitalizate, în timp ce alte şase au suferit zgârieturi minore, a relatat Poliţia rutieră din Suzhou Industrial Park pe contul său de pe reţeaua de socializare WeChat.

Circulaţia a fost reluată, iar cauza accidentului este în prezent investigată, a mai precizat Poliţia chineză.

În ultimele săptămâni, regiuni extinse de pe teritoriul Chinei au fost lovite de valuri de frig, viscole şi ploi îngheţate, care au afectat transporturile în această perioadă, când milioane de chinezi se grăbesc să ajungă la familiile lor cu prilejul festivităţilor dedicate Anului Nou Chinezesc.

În această săptămână, Guvernul chinez a intensificat operaţiunile de urgenţă cauzate de temperaturi sub limita îngheţului şi a demarat mai multe planuri de reacţie în ceea ce priveşte fluxul de transporturi, provizii şi electricitate în mai multe provincii şi oraşe, printre care Beijing, Hebei, Shanxi, Anhui şi Hubei, potrivit Xinhua.

Administraţia meteorologică din China a menţinut o alertă sporită ce vizează temperaturi scăzute şi de îngheţ în mai multe regiuni din centrul şi sudul ţării.

Potrivit alertelor meteorologice ale companiei VariFlight, 34 din peste 260 de aeroporturi de pe teritoriul ţării au emis avertizări de ceaţă şi ninsoare, a relatat CCTV.

(Sursa: Agerpres / Foto: Dreamstime.com)