Președintele Vladimir Putin a reacționat joi după ce omologul său american Joe Biden l-a făcut „ticălos nebun”, spunând zâmbind ironic că asta arată de ce Kremlinul a considerat că este de preferat pentru Rusia ca Biden să fie președinte al SUA în continuare și nu Donald Trump, relatează Reuters.

Vladimir PutinFoto: Alexei Nikolsky-Kremlin Pool / Zuma Press / Profimedia Images

"Suntem gata să lucrăm cu orice președinte. Dar cred că pentru noi, Biden este un președinte preferabil pentru Rusia și, judecând după ceea ce tocmai a spus, am perfectă dreptate", a spus Putin la televiziunea de stat, zâmbind ironic.

„Nu e ca și cum îmi poate spune: „Volodia, mulțumesc, bravo, m-ai ajutat foarte mult””, a spus Putin. "M-ai întrebat care este mai bun pentru noi. Am spus-o atunci și cred că pot să o mai spun o dată: Biden."

Putin a fost de acord, ca răspuns la întrebarea unui reporter TV, că remarca lui Biden a fost „nepoliticosă”.

Președintele rus a declarat la începutul acestei luni că l-a preferat pe Biden lui Trump ca președinte al Americii, deoarece Biden era „mai experimentat” și „previzibil”.

Kremlinul a reacționat deja joi la atacul lansat de Joe Biden la adresa președintelui rus Vladimir Putin, susținând că un astfel de limbaj „înjosește America însăși”.

  • „Este puțin probabil ca folosirea unui astfel de limbaj împotriva șefului altui stat de către președintele Statelor Unite să îl afecteze pe președintele nostru, președintele Putin. Dar îi înjosește pe cei care folosesc un astfel de vocabular”, a reacționat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Reuters.

Peskov a susținut că remarca a fost „probabil un fel de încercare de a arăta ca un cowboy de la Hollywood”. „Dar, sincer, nu cred că este posibil”.

„Ticălos nebun”

Joe Biden l-a calificat, miercuri, pe preşedintele rus Vladimir Putin drept un „ticălos nebun”, în timpul unei întâlniri cu donatori ai Partidului Democrat la San Francisco (California), când l-a atacat virulent şi pe rivalul său Donald Trump.

  • „Ameninţarea existenţială este reprezentată de schimbările climatice.
  • Mai este şi ticălosul ăla nebun de Putin, mai sunt şi alţii, şi trebuie să ne facem mereu griji cu privire la războiul nuclear, dar ameninţarea existenţială pentru omenire sunt schimbările climatice”, a declarat preşedintele democrat, în vârstă de 81 de ani, care candidează pentru un al doilea mandat.

În limba engleză, Joe Biden a folosit cele trei litere „SOB", prescurtare de la „son of a bitch”, o insultă care poate fi tradusă prin „ticălos”, „nenorocit” sau chiar „fiu de căţea”.