Un cetățean german a fost reținut de polițiștii ruși la sosirea în orașul Sankt Petersburg după ce a fost prins cu bomboane gumate care conțineau canabis, relatează Reuters.

Bomboane gumate cu canabisFoto: Shutterstock

Cetățeanul german în vârstă de 38 de ani a sosit la Sankt Petersburg din Istanbul. La inspecția bagajelor, vameșii ar fi găsit un pachet de bomboane „Fink Green Goldbears” pe care apărea imagine cu o frunză de canabis.

Gumele ar fi avut un miros înțepător, au spus vameșii.

Testele au confirmat prezența tetrahidrocannabinolului, un canabinoid care este interzis în Rusia. „Pasagerul a explicat că la sfârșitul anului trecut a cumpărat 10 pachete de bomboane gumate care conțineau marijuana de la unul dintre magazinele de specialitate din țara sa de origine”, a precizat serviciul vamal.

„Bărbatul a călătorit în întreaga lume de mai multe ori cu astfel de „dulciuri" și le-a folosit în timpul zborurilor lungi „pentru un somn odihnitor”.

Serviciul vamal a publicat și o fotografie a unui pașaport german, șase gume și un pachet de „Fink Green Goldbears”. Împotriva germanului a fost deschis și un dosar penal pentru contrabandă cu droguri. Pedeapsa maximă în astfel de cazuri este de șapte ani.