Regele Charles al III-lea al Marii Britanii, zâmbitor, a fost văzut ducându-se la biserica din Sandringham pentru a asista la slujba de duminică, pentru prima dată de când a fost anunţat diagnosticul său de cancer, relatează News.ro citând postul SkyNews.

Regele Charles al III-lea și regina CamillaFoto: Bav Media / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Monarhul britanic în vârstă de 75 de ani a fost văzut sosind la slujbă duminică dimineaţă - la o zi după ce le mulţumise susţinătorilor pentru mesajele lor de însănătoşire grabnică.

Regele a salutat pentru scurt timp mulțimea, în timp ce se îndrepta spre biserica St Mary Magdalene ţinând în mână o umbrelă şi fiind însoţit de Regina Camilla. El a fost apoi întâmpinat de reverendul Paul Williams înainte de a intra înăuntru.

Regele se recuperează la proprietatea sa din Sandringham, Norfolk, după anunţul public privind boala sa şi după ce la începutul săptămânii trecute a fost supus unui prim tratament anticancer.

Medicii l-au sfătuit pe rege să îşi amâne îndatoririle publice pe durata tratamentului.

Miercuri, regele şi-a ţinut audienţa săptămânală cu prim-ministrul Rishi Sunak prin telefon, şi nu în persoană, deşi nu este clar dacă aceasta a fost o situaţie unică sau va continua.

Palatul Buckingham nu a dezvăluit mai multe detalii despre boala regelui, dar a precizat că nu este vorba de cancer de prostată.

Premierul Sunak a spus că boala regelui a fost „din fericire, depistată la timp”.

Monarhul a fost văzut în public pentru prima dată de la anunţul privind cancerul marţi, când el şi regina au fost conduşi de la Clarence House la Palatul Buckingham, după o scurtă întâlnire cu ducele de Sussex, Harry, fiul cel mic al monarhului, care venise special din Statele Unite. Cuplul a fost apoi dus cu elicopterul la Sandringham, în timp ce Prinţul Harry a zburat înapoi spre SUA.

CITEȘTE ȘI: