Vladimir Putin i-a oferit o informație interesantă jurnalistului american Tucker Carlson în interviul pe care i l-a oferit acestuia și care a fost publicat joi seară.

Vladimir Putin, interviu pentru Tucker CarlsonFoto: Captura X

El spune că, într-o întâlnire la Kremlin cu președintele american Bill Clinton, l-a întrebat: „Credeți că dacă Rusia ar cere să adere la NATO, acest lucru s-ar întâmpla?”, potrivit Sky News.

Putin spune că i s-a răspuns: „Știți, este interesant. Cred că da”.

Președintele rus spune că atunci când cei doi lideri s-au întâlnit la cină mai târziu în cursul serii, Clinton i-a spus: „Este interesant: „Știți, am vorbit cu echipa mea, nu, nu este posibil acum”.

„Îl puteți întreba. Cred că se va uita la interviul nostru, va confirma”, a adăugat Putin.

Presat de Tucker Carlson dacă ar fi aderat la NATO, Putin a spus: „Dacă ar fi spus da, procesul de apropiere ar fi început și, în cele din urmă, s-ar fi putut întâmpla dacă am fi văzut o dorință sinceră din partea partenerilor noștri. Dar nu s-a întâmplat”.

De asemenea, el a vorbit despre nemulțumirea sa față de extinderea NATO spre est.

„Promisiunea a fost că NATO nu se va extinde spre est. Dar s-a întâmplat de cinci ori. Au fost cinci valuri de expansiune. Am tolerat toate acestea. Am încercat să-i convingem. Le spuneam: vă rugăm să nu o faceți”, spune el.