Președintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a anunțat că guvernul său a ajuns la un acord cu miliardarul local Carlos Slim pentru a cumpăra concesiunea unei părți a unei autostrăzi aflate încă în construcție în statul Oaxaca din sudul țării, potrivit Reuters.

Andres Manuel Lopez ObradorFoto: AFP / AFP / Profimedia

„Îi sunt foarte recunoscător lui Carlos Slim pentru că am ajuns la un acord prin care guvernul federal va achiziționa concesiunea care i-a fost acordată, și în condiții foarte bune”, a declarat Lopez Obrador într-un discurs susținut duminică în Oaxaca, fără a da detalii cu privire la costuri.

Slim supraveghează firme importante precum gigantul de telecomunicații America Movil și conglomeratul Grupo Carso. El face parte din consiliul de administrație al Ideal IDEALB1.MX, care încheie construcția ramurii de autostradă care merge de la orașele Mitla la Tehuantepec.

Reprezentanții Ideal și ai ministerului mexican al transporturilor nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii.

Traseul autostrăzii, parte a unei porțiuni mai mari care merge până în orașul Oaxaca, va fi inaugurat pe 31 august, a declarat Lopez Obrador.

Președintele, care va părăsi funcția la sfârșitul acestui an, a făcut din proiectele de infrastructură din partea de sud a Mexicului, care este istoric mai săracă, o piatră de temelie a administrației sale.

El a făcut acest anunț în cadrul unui eveniment de inaugurare a unei alte porțiuni de autostradă în statul Oaxaca, unde a inaugurat recent și o rețea feroviară de pasageri de la o coastă la alta.