Un raton curios a lăsat în beznă mii de oameni, a oprit luminile semafoarelor și a reușit să blocheze mai multe persoane în lifturi, după ce s-a jucat cu niște echipamente de la o stație din Toronto și a întrerupt curentul electric în cel mai mare oraș al Canadei, informează Reuters.

RatonFoto: - / Ardea / Profimedia

Echipele care au investigat întreruperea au stabilit că mamiferul nocturn a intrat în contact cu echipamentele dintr-o staţie din centrul oraşului Toronto, a anunţat compania de utilităţi Hydro One pe reţelele de socializare, potrivit Agerpres.

Hydro One nu a precizat dacă ratonul a supravieţuit.

Întreruperea curentului electric a afectat zone aflate la aproximativ 2 kilometri de emblematicul turn de telecomunicaţii CN Tower şi a lăsat aproximativ 7.000 de persoane în întuneric timp de peste două ore.

Departamentul de pompieri al oraşului a dezvăluit că a fost nevoit să intervină la 'un număr mare de operaţiuni de salvare din lift' din cauza întreruperilor de curent.

Unele semafoare au fost, de asemenea, oprite în centrul oraşului Toronto, unde se află şi aglomeratul hub de transport feroviar Union Station, potrivit unui martor citat de Reuters.