Kate, prinţesa de Wales, s-a întors acasă, după două săptămâni de spitalizare, timp în care a suferit o intervenţie chirurgicală în zona abdominală, a anunţat luni Palatul Kensington, conform Reuters. Ulterior, a fost externat, din același spital, și Regele Charles, care a fost operat de prostată.

Kate, prințesa de WalesFoto: Tim Goode / PA Images / Profimedia

Palatul Kensington a anunțat, luni, printr-un comunicat, că prinţesa Kate s-a întors acasă, în Windsor, și face progrese după ce a fost operată.

„Prinţul şi prinţesa doresc să mulţumească enorm întregii echipe de la London Clinic, în special personalului dedicat, pentru îngrijirea pe care i-au acordat-o”, se arată în comunicatul transmis în numele prinţilor de Wales.

Kate, în vârstă de 42 de ani, a petrecut aproape două săptămâni la London Clinic, un spital privat din capitala Marii Britanii, recuperându-se după ce a fost operată pentru o afecţiune nespecificată. Natura exactă a operaţiei lui Kate, al cărei anunţ a fost o surpriză, nu a fost dezvăluită, dar se aşteaptă ca prinţesa să aibă nevoie de câteva luni de recuperare. Un purtător de cuvânt al palatului regal preciza însă că prințesa nu suferă de cancer.

A fost externat și Regele Charles

Tot luni, a fost externat din aceeași unitate medicală și Regele Charles al III-lea, în vârstă de 75 de ani, care a fost operat vineri pentru prostata mărită, conform BBC.

Regele a părăsit spitalul privat după ce și-a petrecut trei nopți acolo în urma unei intervenții pentru prostată.

Suveranul britanic a ieşit din spital însoţit de regina Camilla.

Kate a devenit prințesă de Wales în septembrie 2022, după moartea reginei Elisabeta a II-a și preluarea titlului de prinț de Wales de către William de la tatăl său, viitorul rege Charles al III-lea. Titlul de prinț de Wales este conferit în mod tradițional moștenitorilor tronului britanic.

Charles a fost cel mai longeviv prinț de Wales din istoria monarhiei britanice, precum și cel mai în vârstă rege care a urcat vreodată pe tronul Regatului Unit, având 73 de ani și 298 de zile la momentul respectiv.