Consiliera districtuală a Verzilor din Berlin, Jutta Boden, e controlată sâmbătă dimineața de poliție. Politiciana conduce beată. În timpul controlului, ea face salutul lui Hitler, după cum a relatat ziarul Bild, citând un raport de incident al poliției.

Jutta BodenFoto: Bündnis90/DieGrünen

Boden a fost oprită în jurul orei 1:40 a.m. pe A115, la periferia Berlinului. Deoarece polițiștii bănuiau că ea conduce în stare de ebrietate, au supus-o testării cu etilotestul. Potrivit raportului, acesta a arătat o alcoolemie de 1,3 ‰. Drept urmare, femeia de 63 de ani a fost nevoită să-și lase mașina în Dreilinden, din Brandenburg, și să urce în mașina poliției.

Ulterior, situația a escaladat. Potrivit raportului, reprezentanta Verzilor din districtul Charlottenburg-Wilmersdorf a dat salutul lui Hitler, de două ori, ar fi spus și „Heil Hitler”.

Întrebată de Bild, politiciana a negat incidentul, spunând că a vrut doar să sublinieze faptul că se simțea incorect tratată. Cu toate acestea, la scurt timp mai târziu, ea și-a recunoscut comportamentul „nepotrivit”, într-un e-mail, a relatat ziarul citat.

Jutta Boden și-a cerut scuze, atât pentru conducerea în stare de ebrietate, cât și pentru „reacția ei greșită în timpul unui control de poliție”. Ca să-și asume responsabilitatea pentru acțiunile ei, ea a anunțat: „Îmi dau demisia din mandatul meu de consilier districtual”.

Boden a făcut parte din consiliul districtual Charlottenburg-Wilmersdorf între 2012 și 2016 și începând din 2019, până în prezent. Potrivit „Bild”, ea este cercetată acum pentru conducere în stare de ebrietate și pe pentru uz de simboluri neconstituționale.