Supărată pe copiii ei care nu au venit să o viziteze când era bolnavă, o femeie în vârstă din China a decis să îi dezmoștenească și să își lase întreaga avere pisicilor și câinilor săi, potrivit South China Morning Post.

Animale de companieFoto: - / Ardea / Profimedia

2,8 milioane de dolari ar urma să moștenească animalele de companie care au fost lângă Liu în momentele în care a avut probleme de sănătate, spre deosebire de copiii săi care nu au avut grijă de ea și nici nu au vizitat-o.

Femeia, care locuiește în Shanghai, a făcut un testament în urmă cu câțiva ani, în care le-a lăsat celor trei copii ai săi bani și proprietăți. Ulterior, acesta a fost schimbat pentru că Liu susține că doar pisicile și câinii săi au fost alături de ea.

Liu a insistat ca toți banii să fie folosiți pentru a avea grijă de animalele ei de companie și de orice urmaș al acestora, după ce moare.

Un cabinet veterinar a fost desemnat administrator al moștenirii și va avea grijă de avere și de animalele de companie.

Liu a vrut să lase avuția sa direct pisicilor și câinilor, dar în China nu există un cadru legal pentru a face acest lucru, potrivit lui Chen Kai, un oficial de la sediul Centrului de înregistrare a testamentelor din Beijing.

„Cu toate acestea, există alternative pentru a rezolva această problemă", a declarat Chen.

Decizia a stârnit discuții aprinse în mediul online

Femeia a fost avertizată de autoritățile chineze asupra riscurilor de a direcționa banii spre clinica veterinară înainte de a-și scrie testamentul final și să numească o persoană care să se asigure că patrupezii vor fi îngrijiți după moartea sa.

Decizia femeii a stârnit o discuție aprinsă pe rețelele de socializare privind legăturile de familie și moștenirile.

„Cât de dezamăgită și cu inima frântă trebuie să fi fost pentru a lua decizia de a nu lăsa nimic copiilor ei?", s-a întrebat un internaut.

„Foarte bine. Dacă fiica mea se va purta urât cu mine în viitor, voi lăsa și eu casa mea altora", a spus o altă persoană.

În decembrie 2023, familia unui bărbat a atacat în instanță testamentul prin care și-a lăsat averea, aproximativ o jumătate de milion de dolari, unei persoane amabile care vindea fructe la o tarabă. Un tribunal din Shanghai a decis că este valid.