CEO-ul unei companii tech din Statele Unite a decedat și președintele acesteia a fost grav rănit după un accident la un eveniment organizat în India pentru a sărbători jubileul de argint al firmei, relatează Business Insider.

Sanjay Shah, CEO-ul companiei VistexFoto: Antonio Perez / Associated Press / Profimedia Images

Shah și Vishwanath Raju Datla, președintele companiei Vistex înregistrate în statul american Illinois, erau coborâți pe scenă într-o cușcă metalică proiectată pentru a semăna cu coșul unui balon cu aer cald când unul dintre cablurile de care dispozitivul era ancorat s-a rupt.

Cei doi au fost proiectați în afara coșului care și-a pierdut stabilitatea imediat după ruperea cablului. Deși se aflau la o înălțime de doar 6 metri deasupra scenei, impactul a fost fatal pentru Shah, care a murit în spital, potrivit CBS News.

Momentul a fost surprins de unul dintre angajații Vistex prezenți la evenimentul ce a avut loc în orașul indian Hyderabad, unde compania a organizat o petrecere pentru a marca împlinirea a 25 de ani de la înființarea filialei sale din Asia.

Incidentul a avut loc joia trecută, potrivit The Times of India, care a obținut o copie a înregistrării video cu accidentul.

Președintele companiei a suferit mai multe răni și fracturi în urma căderii și a fost în stare critică până sâmbătă seara, potrivit presei indiene.

În vârstă de 56 de ani, Shah a fost fondatorul Vistex, companie pe care a și condus-o din funcția de CEO în ultimii 25 de ani. Potrivit site-ului său, această companie din Illinois are 20 de birouri în jurul lumii și peste 2.000 de angajați.