Cel puțin 12 atacatori au fost uciși pe o autostradă în apropiere de Hermosillo, în statul Sonora din nordul Mexicului, într-o tentativă de salvare a fiului unui asasin (sicario) al unui cartel de droguri, a anunțat duminică un oficial citat de Reuters.

Soldat din forțele de securitate mexicaneFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Alți șapte au scăpat, iar unii sunt probabil răniți, a precizat într-un comunicat biroul procurorului statului Sonora. Doi oficiali de securitate au fost spitalizați în urma schimbului de focuri, dar sunt acum în stare stabilă, potrivit sursei citate.

Un purtător de cuvânt a confirmat pentru Reuters că 12 atacatori au fost uciși.

Biroul procurorului a precizat că grupul, înarmat cu arme de asalt, a încercat să îl salveze pe fiul lui Jesus Humberto Limon, un asasin plătit care lucrează pentru o facțiune a cartelului Sinaloa, condus de fiii lui Joaquin „El Chapo" Guzman.

Fiul asasinului plătit, Carlos Humberto, fusese reținut cu câteva minute înainte pentru „infracțiuni împotriva sănătății" în Camino del Seri, a precizat procuratura, fără a oferi mai multe detalii.

Potrivit acesteia, agenți guvernamentali au fost ținta unui atac sâmbătă după-amiază pe o autostradă care leagă capitala statului Hermosillo de Bahia de Kino, pe coasta Pacificului, dar forțele de securitate au reușit să respingă atacul.

Forțele de securitate au recuperat 21 de arme de asalt, inclusiv arme AR-15 și AK-47, încărcătoare, veste antiglonț, echipament de camuflaj, șase camionete moderne și o cantitate „considerabilă" de muniție.