Autoritățile ruse au declarat duminică că un avion cu șase persoane la bord a dispărut de pe radar deasupra Afganistanului în noaptea precedentă, după ce poliția locală afgană a declarat că a primit informații despre un accident aviatic, informează Reuters.

Avion Dassault Falcon 10, în 1979Foto: © The Peter Butt Aviation Collection / Mary Evans / Mary Evans Picture Library / Profimedia

Autoritățile ruse au precizat într-o declarație că e vorba despre un „zbor charter de ambulanță” care venea din India, via Uzbekistan, spre Moscova, cu un avion de fabricație franceză Dassault Aviation Falcon 10 fabricat în 1978.

Poliția din nordul Afganistanului a primit informații despre prăbușirea unui avion în provincia Badakhshan, a declarat duminică un purtător de cuvânt al poliției.

Zabihullah Amiri, un purtător de cuvânt al guvernului provincial din Badakhshan, a declarat pentru Reuters că o echipă a fost trimisă la locul prăbușirii, dar este o zonă îndepărtată, la peste 200 km de capitala Fayzabad, și că echipa va avea nevoie de 12 ore pentru a ajunge acolo.

Purtătorul de cuvânt al poliției provinciale afgane a declarat că accidentul a avut loc în timpul nopții într-o regiune muntoasă și izolată din Badakhshan, în nordul îndepărtat al Afganistanului.

Acesta a precizat că nu există detalii confirmate cu privire la tipul de avion, cauza prăbușirii sau victimele.

Autoritatea aeronautică civilă indiană a declarat că nu a fost un zbor comercial programat sau o aeronavă charter indiană și că „se așteaptă mai multe detalii".

Producătorul de avioane Dassault nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii, precizează Reuters.