Cinci membri ai Gardienilor Revoluției iraniene, inclusiv doi oficiali de rang înalt, au fost uciși sâmbătă într-un raid israelian asupra unei clădiri din Damasc, potrivit unei surse militare și presei iraniene, un ONG sirian anunțând cel puțin zece morți, informează AFP.

Avioane militareFoto: freepik.com

Lovitura a distrus o clădire de patru etaje din cartierul Mazzé, unde avea loc o „reuniune a liderilor pro-iranieni”, a precizat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH), un ONG cu o rețea extinsă de surse în Siria devastată de război.

În ultimele săptămâni, Israelul, dușmanul declarat al Iranului, a fost acuzat că a ucis un înalt oficial iranian în Siria și pe numărul doi al Hamas în Liban în operațiuni țintite, ceea ce a ridicat temeri privind o extindere a războiului său împotriva mișcării islamiste palestiniene din Gaza.

Într-o declarație, Gardienii Revoluției, armata ideologică a Iranului, au acuzat Israelul că a efectuat atacul din Damasc folosind „avioane de luptă”. Cinci dintre „consilierii lor militari” și „membri ai forțelor siriene” au fost uciși în acest atac, au precizat ei.

Potrivit agenției iraniene de presă Mehr, este vorba despre „șeful serviciului de informații al Gardienilor din Siria și adjunctul său, precum și alți doi membri ai acestei forțe”.

Contactată de AFP, armata israeliană a declarat că nu „comentează relatările presei străine”.

„Bilanțul a crescut la zece morți după ce au fost recuperate corpuri încă prinse sub dărâmături”, a declarat pentru AFP Rami Abdel Rahman, directorul OSDH.

La Damasc, agenția oficială siriană Sana a confirmat doar un atac asupra unei clădiri rezidențiale din Mazzé, acuzând Israelul.