În jur de 500 de protestatari care participau la o manifestație pro-palestina în Vicenza, Italia, au încercat să treacă de cordonul creat de jandarmi și au avut loc ciocniri între oamenii legii și manifestanți, scriu tgcom24 și il Resto del Carlino. Demonstranții au aruncat cu fumigene spre jandarmi, unii dintre ei având fețele acoperite.

Carabinieri Foto: Enzodebe | Dreamstime.com

Presa din Italia scrie că tensiunile dintre participanții la protest și jandarmi ar fi pornit după ce manifestanții nu ar fi respectat traseul stabilit și ar fi încercat să ajungă în zona unui târg unde există și un stand israelian.

Numărul forțelor de oridine rănite în ciocnirile cu protestatarii pro-palestinieni a crescut la 10.

„O demonstrație de violență absolută, completată cu dispozitive modificate care conțin așchii de metal, care demonstrează o dorință clară de a face cât mai mult rău. Ca și în multe alte cazuri, ne aflăm în fața unor adevărați infractori organizați”, a transmis un sindicat al polițiștilor.

Primarul din Vicenza, acolo unde au avut loc ciocnirile, susține că nu există „nicio justificare” pentru atitudinea manifestanților.

„Nu există nicio justificare pentru scenele pe care le-am văzut în această dimineață. Dreptul de a manifesta este sacru și protejat de Constituție, dar cei care ies în stradă cu bastoanele și fețele acoperite merg împotriva moștenirii părinților fondatori care au vrut să scrie acel articol după cei mai întunecați ani din istoria țării noastre”, a transmis Giacomo Possamai.

„Vrem să dăm un semnal. Gata cu bombele înspre Gaza, în special cele finanțate prin comerțul cu Occidentul”, susțin protestatarii, conform ilgiornaledivicenza.it.

Forțele de ordine au folosit tunurile de apă pentru a alunga protestatarii pro-palestinieni

Mai multe forțe de ordine au fost rănite, unul dintre jandarmi fiind lovit de o petardă aruncată de unul dintre manifestanți. Protestatarii au scuturi și fumigene asupra lor. Jandarmii au răspuns cu tunuri de apă pentru a încerca să disperseze mulțimea.

„Acele diamante sunt pătate de sânge”, este un alt slogan strigat de demonstranții care vor să ajungă în zona târgului, unde are loc o expoziție importantă de bijuterii.

Manifestația oficială a avut loc la ora 14, dar activiștii „Centrelor Sociale din Nord-Est” au început o altă demonstrație.