Microsoft a declarat vineri că un grup sponsorizat de statul rus a pătruns în sistemele sale corporative pe 12 ianuarie și a furat unele e-mailuri și documente din conturile angajaților săi, potrivit Reuters.

MicrosoftFoto: © Ken Wolter | Dreamstime.com

Un grup de hackeri ruși cunoscut în industria securității cibernetice sub numele de Nobelium, sau Midnight Blizzard, a folosit un „atac prin pulverizare de parole” începând cu luna noiembrie 2023 pentru a pătrunde pe o platformă Microsoft, a precizat compania pe un blog.

Hackerii folosesc această tehnică pentru a se infiltra în sistemele unei companii prin utilizarea aceleiași parole în mai multe conturi.

Grupul rus a reușit să acceseze „un procent foarte mic” de conturi de e-mail ale companiei Microsoft, inclusiv membri ai echipei de conducere și angajați din cadrul funcțiilor de securitate cibernetică, juridice și altele, a precizat Microsoft.

Echipa de cercetare a amenințărilor a Microsoft investighează în mod obișnuit grupările de hackerii , cum ar fi Midnight Blizzard, iar compania a declarat că investigația sa privind ultima încălcare a legii a indicat că hackerii au vizat inițial conturile de e-mail care aveau informații despre Midnight Blizzard.

Ambasada Rusiei la Washington și Ministerul Afacerilor Externe nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Microsoft a declarat că a investigat incidentul și a întrerupt activitatea malițioasă.

Foto: Ken Wolter | Dreamstime.com