Un avion cargo Boeing 747-8 al companiei aeriene Atlas Air, cu cinci membri ai echipajului la bord, a aterizat de urgenţă pe Aeroportul Internaţional Miami (MIA), joi seara târziu, după ce s-a confruntat cu o defecţiune a motorului la scurt timp după decolare, relatează News.ro citând Reuters.

Boeing 747Foto: Robert Harding Productions / robertharding / Profimedia

Videoclipuri neverificate încărcate pe platforma socială X au arătat flăcări ieşind din aripa stângă a aeronavei în timpul zborului.

Defecţiunile motoarelor sunt rare, dar sunt potenţial periculoase dacă piesele rotative străpung carcasa exterioară.

Nu au fost înregistraţi răniţi în urma incidentului, a declarat pentru Reuters aeroportul din Miami.

„Echipajul a urmat toate procedurile standard şi s-a întors în siguranţă la MIA”, a declarat compania de transport aerian, adăugând că va efectua o inspecţie pentru a găsi cauza.

Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA (FAA) a declarat că va investiga incidentul.

Compania Boeing a îndrumat jurnaliştilor care îi solicitau comentarii să se adreseze celor de la Atlas Air.

Aeronava are o vechime de opt ani, potrivit datelor Flightradar24. Modelul 747-8 este propulsat de patru motoare General Electric GEnx, potrivit site-ului Boeing. Nici compania GE nu a fost disponibilă pentru un comentariu.

Defecţiunea de motor a avionului Boeing vine pe fondul altor două accidente de mare amploare ale unor avioane de linie în acest an.

Un avion de pasageri Airbus A350 operat de Japan Airlines s-a ciocnit cu un avion al Gărzii de Coastă pe aeroportul din Tokyo, ucigând cinci membri ai echipajului acestuia din urmă, la 2 ianuarie.

Câteva zile mai târziu, un avion Boeing 737 MAX 9 a efectuat o aterizare de urgenţă în urma desprinderii în zbor a unui panou care ţinea o uşă, ceea ce a determinat FAA să oprească temporar la sol 171 de avioane pentru verificări de siguranţă.