Fostul președinte american Donald Trump a fost obligat vineri să plătească 392.638 de dolari reprezentând cheltuieli de judecată către The New York Times și jurnaliștii cotidianului, după ce procesul său împotriva acestora a fost respins, potrivit AFP.

Donald TrumpFoto: Kyle Mazza / Zuma Press / Profimedia

Donald Trump depusese o plângere împotriva New York Times în septembrie 2021, acuzând trei jurnaliști ai cotidianului de un „complot diabolic” pentru a obține documentele sale fiscale.

În 2018, aceștia au publicat o anchetă care a fost recompensată cu prestigiosul premiu Pulitzer.

În mai 2023, un judecător din cadrul Diviziei Comerciale a Curții Supreme a statului New York a respins plângerea împotriva magnatului imobiliar și l-a obligat la plata cheltuielilor de judecată.

Într-o nouă decizie pronunțată vineri, judecătorul a considerat „rezonabilă” suma cheltuielilor de judecată estimată de The New York Times și i-a ordonat lui Donald Trump să o ramburseze în totalitate.

Ancheta a relatat cum și-a construit în realitate averea Trump, care susține că și-a făcut-o pe cont propriu.

Jurnaliștii NYT au demonstrat că Donald Trump a primit de fapt de la tatăl său, de-a lungul mai multor ani, echivalentul în prezent a 413 milioane de dolari, din care o parte ar fi fost transferată prin intermediul unei companii fantomă, ceea ce le-ar fi permis să se sustragă de la plata impozitelor.