Cinci soldați turci au fost uciși și alți opt răniți într-un atac asupra unei baze militare turcești din nordul Irakului, a anunțat vineri seara Ministerul turc al Apărării, potrivit AFP.

Kurzi si steaguri PKKFoto: Flickr/ Montecruz Foto

Cinci soldați au fost uciși într-o confruntare cu „teroriști” în urma unei „tentative de intruziune” în zona bazei militare turce, a precizat ministerul.

Situată în apropiere de Metina, în nordul Irakului, baza militară turcă a fost atacată de membri ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), clasificat drept grup terorist de Ankara și aliații săi occidentali, potrivit canalului privat turc NTV.

Autoritățile au anunțat că o operațiune militară este în curs de desfășurare în regiune ca răspuns.

Doisprezece soldați turci au fost uciși la sfârșitul lunii decembrie în două atacuri separate asupra unor baze militare turcești din nordul Irakului.

Armata turcă lansează în mod regulat operațiuni militare terestre și aeriene împotriva luptătorilor PKK și a pozițiilor acestora în nordul Irakului, în Kurdistanul autonom și în regiunea muntoasă Sinjar.

În ultimii 25 de ani, Turcia a înființat zeci de baze militare în Kurdistanul irakian pentru a combate gruparea, care are, de asemenea, baze în regiune.

PKK, care duce o luptă armată împotriva autorităților turce din 1984, a revendicat în octombrie un atac asupra sediului Ministerului turc de Interne din Ankara, în care au fost răniți doi ofițeri de poliție.