Un incident ciudat a avut loc la bordul unui zbor operat de compania Air Canada. Aeronava programată să zboare luni de la Toronto la Dubai a avut o întârziere de șase ore după ce un pasager ce tocmai se îmbarcase a deschis o altă ușă a avionului și a căzut pe pistă, relatează Global News.

Avion al Air CanadaFoto: TRISTAR PHOTOS / Alamy / Alamy / Profimedia

Avionul, un Boeing 777, se afla pe pista de pe Aeroportul Internațional Pearson din Toronto și se pregătea de decolare când a avut loc incidentul.

Air Canada a confirmat pentru Global News că în momentul în care pasagerii urcau, o persoană „care se îmbarcase în mod normal", a deschis o ușă de pe partea opusă a avionului, în loc să se ducă la locul său, în timp ce aeronava se afla la poartă.

Pasagerul s-a rănit după ce a căzut pe pistă, iar serviciile de urgență și autoritățile au fost chemate la fața locului.

Air Canada spune că zborul, care era programat să transporte 319 pasageri, a plecat cu o întârziere de aproape șase ore față de program, ca urmare a incidentului.

„Putem confirma că au fost respectate toate procedurile noastre aprobate de îmbarcare și de operare în cabină", a precizat Air Canada într-un comunicat.

Poliția din Peel a declarat pentru Global News că a primit un apel luni seară în jurul orei 21.00.

„În urma investigației, s-a stabilit că individul a suferit o criză când a avut loc incidentul și a suferit răni relativ minore în urma căderii pe pistă", a declarat poliția.

Poliția spune că bărbatul a fost reținut de ofițeri și a fost dus la un spital pentru a primi tratamentul necesar.

Air Canada a declrat că va continua să investigheze incidentul.