Administrației Biden nu i s-a spus decât după câteva zile că secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a fost internat în spital, a declarat cel puțin un oficial presei americane, relatează BBC.

Lloyd AustinFoto: Valeria Mongelli / AFP / Profimedia

Austin, în vârstă de 70 de ani, a fost internat luni la Centrul Medical Walter Reed din cauza complicațiilor după o intervenție chirurgicală.

Un oficial a spus pentru CBS (partnerul american al BBC), că administrația Biden nu a fost informată despre acest lucru decât abia joi dimineață.

Lloyd Austin Austin a spus că el se face vinovat pentru lipsa de comunicare.

„Recunosc că aș fi putut face o treabă mai bună, asigurându-mă că publicul a fost informat în mod corespunzător”, a spus el într-o declarație.

„Mă angajez să fac mai bine” în viitor, a mai spus el.

Secretarul apărării se află sub președinte în lanțul de comandă al armatei americane.

Austin a adăugat că este „important să spun: aceasta a fost procedura mea medicală și îmi asum întreaga responsabilitate pentru deciziile mele cu privire la divulgare”.

„Sunt foarte bucuros că sunt mai bine și aștept cu nerăbdare să mă întorc curând la Pentagon”.

Adjunctul lui Lloyd Austin, la cârma Pentagonului din vacanță

Se crede că ministrul Apărării se află încă în spital, dar un purtător de cuvânt al departamentului de apărare citat de agenția de presă AFP a declarat că și-a reluat toate sarcinile vineri.

Nu este clar câte dintre responsabilitățile sale și-a putut îndeplini Austin din cauza bolii sale și nici în ce măsură a intervenit secretarul adjunct al Apărării Kathleen Hicks pentru a ajuta.

Oficialii au declarat pentru CNN că ea și-a asumat periodic sarcinile cât acesta a fost în spital, în timp ce ea însăși se afla în vacanță în Puerto Rico.

Între timp, se spune că Joe Biden a avut o conversație „caldă” cu Austin sâmbătă.

"Președintele are încredere deplină în secretarul Austin. Așteaptă cu nerăbdare să revină la Pentagon", a declarat un oficial pentru AFP.