Un bombardier american B-1 Lancer de la Baza Aeriană Ellsworth din Dakota de Sud s-a prăbușit joi la aterizare, însă toți membrii echipajului au reușit să se catapulteze din carlingă, relatează Associated Press și Stard and Stripes.

Bombardier B-1 LancerFoto: RAF-MOD / SWNS / Profimedia Images

Forțele aeriene ale SUA au precizat într-un comunicat că bombardierul B-1 s-a prăbușit „astăzi în jurul orei 5:50PM (n.r. ora locală) în timp ce încerca să aterizeze pe pistă” și că se afla într-o misiune de antrenament în momentul accidentului.

„La bord s-au aflat patru membri ai echipajului. Toți patru s-au catapultat în siguranță”, a mai precizat același comunicat.

Potrivit rapoartelor meteorologice, la momentul prăbușirii vizibilitatea era redusă, cu temperaturi de sub zero grade și nori aflați la o altitudine redusă.

B-1 este un bombardier supersonic care a intrat în serviciul forțelor aeriene ale SUA în anii 1980. El a fost desfășurat de SUA pentru a consolida forțele sale din zona Asia-Pacific, dar și în misiuni de sprijinire a forțelor terestre din Afganistan.

Deși în total au fost construite 100 de aeronave B-1 Lancer, mai puțin de 60 dintre ele rămân în serviciul forțelor SUA, la bazele aeriene Dyess din Texas și cea din statul Dakota de Sud.