Grupul britanic antimonarhie Republic a cerut joi poliției londoneze să îl ancheteze pe prințul Andrew, care a fost numit într-un document al unui tribunal american care detaliază o listă de persoane care au legături cu Jeffrey Epstein, potrivit AFP.

Printul Andrew Foto: Paul ELLIS / AFP / Profimedia

„Tocmai am făcut un raport despre Andrew către poliție”, a anunțat Republic pe rețeaua de socializare X (fostul Twitter).

„Documentul este foarte clar cu privire la faptul că, în timp ce se afla la Londra, o persoană a fost obligată să întrețină relații sexuale cu Andrew când era minoră”, a precizat Republic, revenind asupra unor acuzații pe care prințul în vârstă de 63 de ani le-a contestat întotdeauna.

În februarie 2022, fratele regelui Charles al III-lea a ajuns la o înțelegere extrajudiciară cu Virginia Giuffre, în vârstă de 40 de ani, care l-a acuzat că a agresat-o sexual în 2001, când avea 17 ani.

Contactată joi de AFP, poliția londoneză nu a răspuns imediat.

În octombrie 2021, poliția din capitala britanică a anunțat că nu va lua nicio măsură după ce a reexaminat acuzațiile formulate împotriva prințului Andrew în cadrul procedurii civile americane.

De asemenea, ei deciseseră să nu ia nicio măsură după ce Channel 4 a relatat acuzațiile de trafic și rele tratamente asupra femeilor și fetelor minore formulate împotriva britanicei Ghislaine Maxwell.

Fosta iubită a lui Jeffrey Epstein ispășește din 2022 o pedeapsă de 20 de ani de închisoare în Statele Unite pentru trafic sexual cu fete minore pentru Epstein, care s-a sinucis în august 2019 în celula sa din închisoarea din New York.

Retras din viața publică după fiascoul interviului său de la BBC, în care nu și-a exprimat nicio empatie față de victimele lui Epstein, prințul Andrew este acum privat de orice rol oficial și nu mai poate folosi titlul de Alteță Regală.