Un imam din Newark, în apropiere de New York, a fost grav rănit miercuri de focuri de armă și a fost spitalizat în stare critică, a anunțat poliția din acest oraș din statul New Jersey, potrivit AFP.

Mașina politie SUAFoto: Kyle Mazza / Zuma Press / Profimedia

Potrivit unui e-mail al biroului de presă al securității publice din Newark, poliția a intervenit în zori după ce un bărbat a fost împușcat o dată sau de mai multe ori în fața moscheii din acest oraș industrial și multicultural.

„Victima a fost transportată la Spitalul Universitar și se pare că se află în stare critică”, a declarat Fritz Fragé, directorul serviciului de siguranță publică din Newark, fără a preciza însă care ar fi fost motivul atacului armat.

Purtătoarea sa de cuvânt a confirmat pentru AFP că bărbatul pe care nu l-a identificat „este într-adevăr imamul” acestui oraș situat la vest de Manhattan, de cealaltă parte a râului Hudson, și că „incidentul a avut loc în afara moscheii”.

„Suntem profund îngrijorați de acest incident și ne rugăm pentru însănătoșirea rapidă a imamului”, a declarat filiala din New Jersey a Consiliului pentru relații americano-islamice (Cair), o organizație care apără islamul și musulmanii americani.

De la începutul războiului din Gaza dintre Israel și mișcarea palestiniană Hamas, Statele Unite, și în special New York și regiunea sa din nord-estul țării, au fost zguduite de o serie de demonstrații, tensiuni comunitare și violențe sporadice.

Numai în New York, cu o populație de 8,5 milioane de locuitori, trăiesc aproape două milioane de evrei americani, a doua populație ca mărime după cea din Israel, și sute de mii de musulmani.