Cel puţin 14 trenuri Eurostar, care fac legătura între Marea Britanie şi continentul european, au fost anulate sâmbătă dimineaţă din cauza inundaţiilor din tunelurile de cale ferată din sudul Angliei, în apropiere de Londra, lăsând mii de pasageri blocaţi într-unul dintre cele mai aglomerate weekenduri ale anului, scrie AFP.

Haos în transporturi în Marea Britanie, după inundarea unor tuneluri de cale feratăFoto: Alex Lentati/LNP / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Din cauza unei probleme de infrastructură pe linia de mare viteză de lângă Londra, suntem nevoiţi să anulăm anumite trenuri spre şi dinspre Londra”, a anunţat Eurostar pe site-ul său.

Au fost anulate cel puţin 14 curse între Londra şi Paris, Amsterdam şi Bruxelles, iar potrivit operatorului feroviar britanic South Eastern Railway, perturbările ar putea dura până la sfârşitul zilei.

„Au avut loc inundaţii în ambele tuneluri feroviare din apropiere de Ebbsfleet International, ceea ce înseamnă că ambele tuneluri sunt închise. Niciun tren nu poate circula între St Pancras International, gara de plecare şi de sosire a trenurilor Eurostar din Londra, şi Ebbsfleet International”, a transmis compania feroviară.

Ploi abundente sunt aşteptate în continuare sâmbătă în această zonă a Angliei.

În gara St Pancras din Londra, câteva mii de pasageri aşteptau liniştiţi sâmbătă. Unii stăteau pe valizele lor sau pe podea, aşteptând informaţii. Ei au mai multe variante, potrivit companiei feroviare. Aceştia pot fie să îşi schimbe gratuit biletul pentru a călători la o altă dată sau la o altă oră, în aceeaşi clasă de călătorie, fie să îşi anuleze rezervarea şi să solicite un voucher electronic, care poate fi utilizat timp de un an, fie să îşi anuleze rezervarea şi să solicite o rambursare.

Și în 21 decembrie, în plin sezon de sărbători, pasagerii Eurostar s-au confruntat cu numeroase anulări de trenuri din cauza unei greve surpriză care a paralizat tunelul de sub Canalul Mânecii. Treizeci de trenuri au fost anulate în acea zi, lăsând mii de pasageri fără o soluţie. Unii au apelat în ultima clipă la autobuz sau avion, în speranţa de a ajunge la timp la cei dragi pentru Crăciun. Traficul Eurostar a fost în cele din urmă reluat la 22 decembrie.