Moștenitoarea L'Oréal Françoise Bettencourt Meyers a devenit prima femeie care a strâns o avere de 100 de miliarde de dolari (90,1 miliarde de euro), potrivit unui clasament al celor mai bogați oameni din lume citat de BBC.

Françoise Bettencourt Meyer, moștenitoarea L'OréalFoto: FRANCOIS GUILLOT / AFP / Profimedia

Imperiul francez al frumuseții fondat de bunicul ei este foarte bine cotat pe piața bursieră, acțiunile L'Oréal crescând joi la un nivel record la Paris.

Firma și-a reluat puternic vânzările după pandemie, când oamenii aflați în carantină au încetat să mai cumpere produse de machiaj.

Averea netă a doamnei Bettencourt Meyers, în vârstă de 70 de ani, a depășit 100 de miliarde de dolari în indicele Bloomberg Billionaires, făcând-o a 12-a cea mai bogată persoană din lume.

Ea este încă la mare distanță de omologul ei francez Bernard Arnault, al doilea pe listă, cu o avere netă de 179 de miliarde de dolari. Arnault este fondatorul LVMH, cel mai mare grup de lux din lume, care deține un portofoliu de mărci de ultimă generație, inclusiv Fendi și Louis Vuitton.

Dna Bettencourt Meyers este vicepreședintele consiliului de administrație al companiei. Ea și familia ei sunt cei mai mari acționari unici ai L'Oréal, cu dețineri de aproximativ 35% în companie.

Ea a devenit moștenitoarea L'Oréal după ce mama ei, Liliane Bettencourt, a murit în 2017.

În 2011, un tribunal francez a decis că Liliane avea o formă de demență și i-a acordat lui François controlul asupra averii și veniturilor ei. Un alt membru al familiei a fost însărcinat să aibă grijă de sănătatea și bunăstarea fizică a lui Liliane.

Doamna Bettencourt Meyers preferă intimitatea și paricipă rar la evenimente mondene sau la evenimente sociale frecventate de cei mai bogați oameni ai lumii.

Se știe că cântă la pian câteva ore pe zi și a scris două cărți - un studiu în cinci volume al Bibliei și o genealogie a zeilor greci.