Un bărbat a fost arestat sâmbătă, fiind suspectat de furt, după ce un indicator stradal cu o lucrare a artistului Banksy a fost înlăturat în sudul Londrei vineri, la mai puțin de o oră de la inaugurare, a anunțat Poliția Metropolitană, relatează BBC.

O lucrare a lui Banksy pe un indicator rutier care infatiseaza trei drone a fost luata de pe o strada din LondraFoto: Aaron Chown / PA Images / Profimedia

The Met a spus că bărbatul rămâne în arest și că investigațiile sunt în desfășurare.

Lucrarea de artă stradală - un indicator rutier „Stop” cu trei drone militare pe el - a fost inaugurată vineri în Peckham, în sudul Londrei.

Dar în decurs de o oră indicatorul a fost dat jos de un bărbat după ce a tăiat șuruburile, în timp ce trecătorii au fotografiat scena.

Poliția îl tratează ca pe un furt. Ofițerii nu au făcut încă arestări.

Jasmine Ali de la Southwark Council a spus că are toată încrederea că o vor primi înapoi.

„Nu vorbim doar despre un indicator stradal aici, este o operă de artă care a fost pusă acolo pentru comunitate. „Este artă stradală și este pentru oameni”, a spus ea.

Poliția a spus că a fost instalat un nou semn de circulație pentru a evita punerea în pericol a șoferilor.

Polițiștii cer ajutorul publicului pentru găsirea valorosului indicator

„Suntem conștienți că sunt distribuite imagini care arată că semnul este îndepărtat. Oricine poate avea informații despre incident sau locul în care se află semnul este rugat să sune la poliție”, a spus un purtător de cuvânt al Poliției.

Alex, în vârstă de 26 de ani, a spus că nimeni nu știa ce să facă, deși „am văzut în timp ce întâmpla”.

Un bărbat sprijinea o bicicletă Lime în timp ce un altul a tăiat șurubirile operei de artă și a dat jos semnul. Acesta din urmă apoi a plecat de la fața locului cu tot cu indicator.

La cât ar fi estimată lucrarea furată a lui Banksy

În timp ce incidentul a fost raportat la Poliția Metropolitană, proprietarul unei galerii de artă, John Brandler, a spus că se îndoiește că incidentul ar putea fi „o manevră publicitară”. Acesta a spus pentru BBC că opera de artă ar putea valora până la 500.000 de lire sterline.

„Cred că, dacă ar fi scoasă la licitație, ar valora între 250.000 și 500.000 de lire sterline. „Ar putea fi cu ușurință mai mare. Atenția presei a făcut-o mai valoroasă. „Dacă aș fi cinic, aș putea spune că a făcut-o cadou de Crăciun cuiva”, a spus acesta.

Fanii lui Banksy de pe Instagram au interpretat cea mai recentă lucrare a artistului ca pe un apel la încetarea focului în Fâșia Gaza.