În primele sale declarații publice după ce s-a aflat că forțele israeliene au ucis din greșeală trei ostatici israelieni în cursul zilei de vineri, prim-ministrul Benjamin Netanyahu a declarat: „Împreună cu întregul popor al Israelului, îmi plec capul în semn de profundă tristețe și deplâng căderea a trei dintre fiii noștri dragi care au fost luați ostatici, printre care Yotam Haim și Samar Talalka."

Benjamin NetanyahuFoto: Amir Cohen / UPI / Profimedia Images

Cel de-al treilea ostatic ucis a fost identificat ulterior ca fiind Alon Lulu Shamriz, potrivit Times of Israel.

„Aceasta este o tragedie insuportabilă. Întregul stat Israel este în doliu în această seară. Inima mea este alături de familiile îndurerate în aceste momente dificile. Îi întăresc pe bravii noștri războinici care urmăresc misiunea sacră de a-i întoarce pe răpiții noștri, chiar cu prețul propriilor vieți”, a spus Netanyahu.

„Chiar și în această seară dificilă, ne vom pansa rănile, vom învăța lecțiile necesare și vom continua cu efortul nostru suprem de a întoarce acasă în siguranță toți ostaticii noștri”, spune Netanyahu.

În propria sa declarație după incident, ministrul apărării Yoav Gallant a transmis: „În aceste momente dificile, gândurile și inima mea sunt alături de familiile celor trei ostatici care au fost uciși din greșeală de focul IDF în Gaza.״

„Este un incident dureros pentru fiecare israelian. Trebuie să rămânem rezistenți și să continuăm să operăm - pentru ostatici, pentru cetățenii noștri și pentru soldații noștri. În această seară am vorbit cu șeful Statului Major General al Forțelor Armate despre detaliile acestui incident tragic pentru a trage imediat învățăminte”, a spus Gallant.

Trupele israeliene au ucis din greșeală trei ostatici - Militarii israelieni i-au luat drept o „ameninţare”

Trupele israeliene au identificat din greşeală trei ostatici israelieni ca fiind o ameninţare şi au deschis focul asupra lor, ucigându-i, în timpul luptelor din nordul oraşului Shejaiya din Fâșia Gaza, a anunţat vineri seară purtătorul de cuvânt al Forţelor de Apărare Israeliene (IDF), contraamiralul Daniel Hagari.

„Acesta este un incident tragic, IDF îşi asumă responsabilitatea”, a declarat Hagari.

„Este o zonă în care soldaţii au întâlnit mulţi terorişti, inclusiv kamikaze ce aveau asupra lor bombe”, a adaugat el.

_____