Trupele israeliene au identificat din greşeală trei ostatici israelieni ca fiind o ameninţare şi au deschis focul asupra lor, ucigându-i, în timpul luptelor din nordul oraşului Shejaiya din Fâșia Gaza, a anunţat vineri seară purtătorul de cuvânt al Forţelor de Apărare Israeliene (IDF), contraamiralul Daniel Hagari, citat de The Times of Israel.

Militari israelieni în subsolurile spitalului Al-ShifaFoto: AFP / AFP / Profimedia

„În timpul luptelor din Shejaiya (nord), armata a identificat în mod eronat trei ostatici israelieni ca fiind o ameninţare. Drept urmare, soldaţii au deschis focul în direcţia lor şi au fost ucişi”, a declarat Daniel Hagari.

„Acesta este un incident tragic, IDF îşi asumă responsabilitatea”, a adaugat purtătorul de cuvânt.

„Este o zonă în care soldaţii au întâlnit mulţi terorişti, inclusiv kamikaze ce aveau asupra lor bombe”, a explicat acesta.

Hagari i-a identificat pe ostatici ca fiind Yotam Haim, care a fost răpit de Hamas din Kfar Aza, şi Samer Talalka, care a fost răpit din Nir Am. Familia celui de-al treilea ostatic ucis nu a vrut ca identitatea acestuia să fie făcută publică. Cadavrele au fost repatriate în Israel.

Armata israeliană a subliniat că cei trei au murit „într-o zonă de luptă activă” în care soldaţii săi duc „o luptă continuă de câteva zile” împotriva luptătorilor Hamas şi a transmis „regrete profunde” familiilor victimelor, precizând că „misiunea militarilor este să-i localizeze pe cei dispăruţi şi să-i aducă acasă pe ostatici”. (Surse: News.ro, Agerpres)

_____