Elon Musk a redeschis contul conspiraționistului american de extremă-dreapta Alex Jones de pe rețeaua de socializare X, înschis în 2018 după ce a afirmat că un masacru într-o școală nu a fost decât o înscenare a opozanților armelor, relatează AFP. Contul lui Jones a fost restabilit după un sondaj realizat de Elon Musk. Conspiraționistul a repostat, odată întors pe rețeaua de socializare, un mesaj al controversatului influencer Andrew Tate, pus sub acuzare în România, relatează BBC.

reteaua de socializare XFoto: Piyas Biswas/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mesajul lui Tate, repostat de Alex Jones, îi lăuda atât pe Jones, cât şi pe proprietarul X, Elon Musk, afirmând: "Ne-am întors", potrivit News.ro.

Contul lui Jones a fost restabilit în urma unui sondaj realizat de Musk, 70% din cei aproximativ două milioane de respondenţi votând pentru ridicarea interdicţiei.

Jones este cunoscut pentru că a afirmat în mod fals că împuşcăturile din 2012 de la şcoala Sandy Hook au fost înscenate.

El a fost obligat să plătească daune de 1,5 miliarde de dolari membrilor familiilor victimelor, după ce instanţele au constatat că le-a provocat hărţuire şi ameninţări cu moartea prin afirmaţiile sale false.

Jones, care a fondat site-ul de teorii ale conspiraţiei Infowars, a fost eliminat de pe alte platforme importante, inclusiv YouTube şi Facebook.

Andrew Tate, care a fost, de asemenea, interzis anterior de pe site, înainte de a i se restabili contul anul trecut, este un influencer misogin autoproclamat, care este judecat în România sub acuzaţia de viol, trafic de persoane şi formarea unui grup de crimă organizată pentru a exploata sexual femei - lucru pe care îl neagă.

De asemenea, el i-a luat apărarea lui Jones într-o postare pe reţelele de socializare sâmbătă, numindu-l "erou".

Elon Musk a cumpărat X în octombrie 2022 şi a respins iniţial apelurile unora dintre susţinătorii lui Jones de a-i restabili contul.