Bernhard Schulte Shipmanagement a declarat că nava sa de containere Number Nine naviga în Strâmtoarea Bab al-Mandab când a fost lovită, potrivit Sky News.

Imagini publicate de grupul Houthi din Yemen arată militanți în timp ce deturnează o navă de marfă în apropiere de Yemen, în sudul Mării RoșiiFoto: Houthi Group press Service / UPI / Profimedia

Cu toate acestea, a confirmat că nu au fost raportate vătămări la bordul navei cu pavilion panamez și că atacul nu a cauzat poluare.

Cu câteva ore înainte, rebeliil Houthi din Yemen au pretins că au efectuat atacul.

Rebelii au declarat, de asemenea, că au lovit o navă de transport marfă sub pavilion din Bahamas numită Unity Explorer, care aparține unei firme britanice.

Agenția de Operațiuni Comerciale Maritime a Regatului Unit a declarat că a primit rapoarte despre un atac cu dronă în strâmtoarea Bab al-Mandab și a raportat activitate de dronă care a avut originea în Yemen, precum și o posibilă explozie.

Gruparea Houthi afirmă că a vizat două nave israeliene

Gruparea militantă Houthi a afirmat că a vizat două nave israeliene, a relatat Reuters.

Un purtător de cuvânt al grupării a declarat că a lansat o rachetă navală asupra uneia dintre nave și a vizat-o pe cealaltă cu o dronă armată.

Aceștia au numit cele două nave ca fiind Unity Explorer și Number Nine și au spus că au fost vizate după ce au respins avertismentele grupării.

O serie de atacuri au fost raportate în apele din Orientul Mijlociu de când a izbucnit războiul dintre Israel și Hamas.

Luna trecută, un vas comercial legat de Israel a fost capturat de militanții Houthi.

Grupul este un aliat al Iranului și controlează cea mai mare parte a coastei Yemenului la Marea Roșie.

Acesta a lansat anterior rachete balistice și drone militare asupra Israelului și a promis că va viza mai multe nave israeliene.

Pe același subiect: