Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, va prezenta obiectivele americane pentru momentul în care conflictul dintre Israel și Hamas se va încheia, astăzi, la summitul COP28 privind clima de la Dubai, potrivit Sky News.

Kamala HarrisFoto: Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Se așteaptă ca aceasta să sublinieze că populația palestiniană din Gaza și Cisiordania ar trebui, în cele din urmă, să fie reunificată sub o singură entitate guvernamentală după încheierea luptelor.

Autoritatea Palestiniană, susținută de Occident, guvernează o parte din Cisiordania ocupată.

Hamas a preluat controlul asupra Fâșiei Gaza în 2007 de la partidul Fatah al președintelui palestinian Mahmoud Abbas și de atunci conduce enclava.

Harris urmează să se întâlnească cu liderii regionali, inclusiv cu șeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan, președintele Emiratelor Arabe Unite.

„În cadrul întâlnirilor sale, vicepreședintele va sublinia principiile noastre pentru Gaza post-conflict, va prezenta propuneri specifice care să pună vocea palestinienilor în centru și va construi un sprijin regional pentru eforturile noastre”, a declarat un oficial al Casei Albe.

Harris va exprima, de asemenea, dorința SUA de a vedea restabilită o pauză în lupte pentru a scoate mai mulți ostatici din Gaza și pentru a reveni la un flux constant de ajutor umanitar.

Dar reluarea ostilităților în Israel și Gaza a fost o lovitură pentru președintele Joe Biden.