O agenție a Ministerului israelian al Apărării a afirmat că a găsit dovezi ale unor materiale medicale furate, ascunse în tunelurile Hamas, potrivit Sky News.

Camioane cu ajutoare pentru Gaza la granița Rafah cu EgiptulFoto: Mohammed Assad / AFP / Profimedia

Israelul a acuzat în mod constant Hamas că ascunde combustibil, alimente, provizii medicale și alte ajutoare extrem de necesare pentru a prezenta comunității internaționale imaginea unui dezastru umanitar în Gaza.

Hamas neagă acest lucru, susținând că Israelul nu permite nici pe departe intrarea de ajutoare suficiente în enclavă.

Coordonarea activităților guvernamentale în teritorii (cunoscută și sub numele de COGAT) a distribuit imagini care arată ceea ce susține că sunt provizii ascunse într-un tunel întunecat, afirmând că acestea arată cum Hamas „își ține poporul în disperare”.

BBC vorbește de circa 340 de camioane cu ajutoare umanitare care au intrat în Fâșia Gaza începând de vineri. Peste 1.000 de camioane cu ajutoare umanitare ar fi intrat în Gaza de la începutul războiului.

În total, până acum, au fost eliberat 44 de ostatici din Fâșia Gaza - 26 de israelieni și 18 cetățeni străini. De partea cealaltă, Israelul a eliberat 78 de prizonieri palestinieni.