O creștere recentă a bolilor respiratorii în China este o problemă comună cu care se confruntă toate țările și autoritățile chineze sub control efectiv, a declarat miercuri ministrul de externe al Chinei, Wang Yi, potrivit AFP.

ChinaFoto: Stringer / AP / Profimedia

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a cerut săptămâna trecută Chinei să furnizeze informații detaliate cu privire la o creștere a bolilor respiratorii și a raportat foarte mute cazuri de pneumonie la copii.

Dar un oficial OMS a declarat luni că creșterea numărului de boli în China nu este la fel de mare ca înainte de pandemia COVID-19 și a reiterat că nu au fost găsiți agenți patogeni noi sau neobișnuiți în cazurile recente.

„Recent, am văzut câteva grupuri de cazuri de gripă în rândul copiilor în anumite părți ale Chinei. De fapt, acesta este un fenomen foarte comun în multe țări și în China, care a fost pus sub control efectiv”, a declarat Wang reporterilor de la Organizația Națiunilor Unite.

„Interacțiunile Chinei cu comunitatea internațională nu vor fi afectate de niciun factor și salutăm mai multe vizite de la prieteni din întreaga lume”, a spus el.

Atât China, cât și OMS s-au confruntat cu întrebări cu privire la transparența raportării celor mai timpurii cazuri de COVID-19 care au apărut în orașul central chinez Wuhan la sfârșitul anului 2019.