UPDATE 21:22 Crucea Roșie spune că 12 ostatici au fost eliberați de Hamas. Este vorba despre 10 ostatici israelieni și doi cetățeni străini. Convoiul care îi transportă se îndreaptă spre granița Egiptului cu Israelul.

ostatici eliberati de HamasFoto: Menahem KAHANA / AFP / Profimedia

Ca și în nopțile precedente, cei eliberați vor fi supuși unui control medical înainte de a li se permite să se reunească cu familiile lor - după 53 de zile de captivitate.

Știrea inițială:

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar a declarat că nouă femei și un copil, care erau ținuți ca ostatici de Hamas în Gaza, au fost predați Crucii Roșii, potrivit Sky News.

Nu este clar dacă Crucea Roșie a predat deja ostaticii Israelului.

„Printre cei eliberați din Gaza se numără un minor și nouă femei, un cetățean austriac, doi argentinieni și un cetățean filipinez, [și au fost] predați CICR-ului”, a declarat Dr. Majed al Ansari.

El a precizat că 30 de palestinieni vor fi eliberați din închisorile israeliene mai târziu în această seară, ca parte a schimbului.

Potrivit Clubului prizonierilor palestinieni,citat de Reutes, 30 de deținuți palestinieni sunt de asemenea așteptați să fie eliberați marți în cadrul celui de-al cincilea schimb de prizonieri între Israel și Hamas, inclusiv 15 femei și 15 bărbați.

Wall Street Journal dezvăluise primul, citând oficiali egipteni neidentificați, că Hamas ar fi predat un al cincilea grup de ostatici Comitetului Internațional al Crucii Roșii, ca parte a procesului de eliberare a acestora din captivitatea din Gaza.

Nu există nicio reacție din partea oficialilor israelieni despre vreun transfer care să aibă loc, potrivit Times of Israel.