Derek Chauvin, fostul ofițer de poliție din Minneapolis condamnat pentru uciderea lui George Floyd, a fost grav rănit după ce a fost înjunghiat vineri într-o închisoare federală, a relatează Associated Press, citând surse, potrivit Reuters.

Derek ChauvinFoto: Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia

UPDATE Procurorul general din Minnesota Keith Ellison a confirmat că Derek Chauvin a fost grav rănit, relatează Reuters.

  • „Sunt trist să aud că Derek Chauvin a fost ținta violenței”, a spus Ellison într-o declarație trimisă prin e-mail.
  • „A fost condamnat în mod corespunzător pentru infracțiunile sale și, ca orice persoană încarcerată, ar trebui să-și poată ispăși pedeapsa fără teama de represalii sau violență”.

Moartea lui Floyd în 2020 a declanșat un val de proteste în întreaga lume împotriva brutalității și rasismului din cadrul poliției, după ce Chauvin, care este alb, și-a pus genunchiul pe gâtul afro-americanului timp de mai bine de nouă minute, momente care au fost surprinse de o înregistrare cu telefonul mobil.

Biroul Federal al Închisorilor a confirmat că un deținut neidentificat a fost agresat la Instituția Corecțională Federală din Tucson, Arizona, dar a refuzat să confirme dacă Chauvin, 47 de ani, a fost cel înjunghiat.

New York Times a raportat, de asemenea, că Chavin a fost înjunghiat, citând două persoane care aveau informații în acest sens.

În declarația sa, Biroul a declarat că angajații închisorii de securitate medie au răspuns la atac și „au inițiat măsuri de salvare a vieții” pentru o persoană, care a fost dusă de serviciile medicale de urgență la un spital pentru tratament.

Niciun angajat nu a fost rănit, în urma incidentului de la ora 1930 GMT.

Zach Graham, un avocat al echipei de apărare la procesul lui Chauvin, a declarat că firma Halberg Criminal Defense, cu sediul în Minneapolis, nu a comentat evenimentul.

Chauvin ispășește o pedeapsă federală de 21 de ani pentru încălcarea drepturilor civile ale lui Floyd, precum și o pedeapsă concomitentă de 22 ani și jumătate pentru crimă, după condamnarea sa.