Fiul lui Mohamed Raad, un membru important al parlamentului libanez din partea Hezbollah, a fost ucis miercuri într-un bombardament israelian în sudul Libanului, a declarat pentru AFP o sursă apropiată familiei.

Militant al Hezbollah, grupare şiită libaneză aliată cu facţiunile palestiniene din Fâşia Gaza și susținută de IranFoto: JOSEPH EID / AFP / Profimedia

Fiul lui Raad, președintele grupului Hezbollah din parlament, „a fost ucis, alături de alți membri Hezbollah”, într-un atac israelian asupra unei case din satul Beit Yahoun, a precizat sursa, care a cerut să rămână anonimă.

Hezbollah nu a făcut niciun comentariu imediat pe această temă.

Agenția oficială de presă libaneză a relatat miercuri seara că „un atac aerian lansat de inamicul israelian (...) asupra unei case din Beit Yahoun a ucis patru persoane” și a rănit altele, fără a identifica victimele.

De la 7 octombrie, data masacrelor comise de Hamas în Israel, care a ripostat prin atacarea Fâșiei Gaza pe care o guvernează mișcarea palestiniană, frontiera dintre Liban și statul evreu a fost scena a numeroase schimburi de focuri, în principal între Israel și miliția Hezbollah, susținută de Iran, ceea ce a generat temeri privind o extindere a conflictului.

Potrivit unui bilanț al AFP, peste o sută de persoane au fost ucise de partea libaneză în aceste confruntări. Cei mai mulți au fost luptători Hezbollah, dar au existat și cel puțin 14 civili, inclusiv trei jurnaliști.

De partea israeliană, șase soldați și trei civili au fost uciși, potrivit autorităților.